12.1.2020 (Webnoviny.sk) – Siedma etapa 42. ročníka pretekov Rely Dakar sa do histórie prestížneho motoristického podujatia zapíše čiernymi písmenami. Pri svojej 13. účasti na púštnom dobrodružstve zahynul 40-ročný portugalský motocyklista Paulo Goncalves. Informoval o tom oficiálny web pretekov a následne sa smutná správa objavila aj na sociálnej sieti twitter.

Na Rely Dakar debutoval v roku 2006

Goncalves mal po 276 kilometroch nehodu, o čom sa organizátori dozvedeli o 10.08 h miestneho času. O osem minút neskôr boli pri ňom leteckí záchranári, no Portugalčan bol v bezvedomí. Po resuscitácii ho transportovali do nemocnice, kde však následkom svojich zranení podľahol.

Oficiálny web podujatia vyjadril úprimnú sústrasť jeho priateľom a rodine. „Speedy“ na pretekoch Rely Dakar debutoval v roku 2006 a štyrikrát skončil v elitnej desiatke. Jeho najlepším umiestnením zostane druhé miesto spred piatich rokov, kedy ho zdolal iba Španiel Marc Coma.

Víťazom siedmej etapy sa stal Barreda

Práve rok 2015 bol donedávna posledným, v ktorom na Dakare vyhasol život jedného zo súťažiacich – bol ním poľský motocyklista Michal Hernik.

Web podujatia potvrdil, že Goncalvesovi sa snažili pomôcť Austrálčan Toby Price a Slovák Štefan Svitko. Obaja nabrali časovú stratu, ktorá im bude neskôr odrátaná a celkový čas upravený.

Víťazom siedmej etapy sa stal Španiel Joan Barreda, ktorý 546 km meraných úsekov zvládol za 4:37:45 h. Na čele celkového poradia zostane Američan Ricky Brabec.

Viac k témam: Rely Dakar
Zdroj: Webnoviny.sk – Rely Dakar poznačila tragédia, v siedmej etape zahynul Paulo Goncalves © SITA Všetky práva vyhradené.